Ultimele informatii

  • Home   >
  • Promotii   >
  • Stiri   >
  • Fiat Automobiles a fost desemnata marca cea mai ecologica din Europa

Fiat Automobiles a fost desemnata marca cea mai ecologica din Europa

0 comments

Fiat Automobiles a fost desemnata marca cea mai ecologica din Europa. Fiat 500 Twin Air este masina cu cele mai reduse emisii de CO2, din topul celor mai vândute 20 de modele europene

În urma celor mai recente masuratori, Fiat Automobiles a înregistrat cel mai redus nivel mediu al emisiilor de CO² pentru masinile vândute în prima jumatate a anului 2010: 123,5 g/km (in scadere cu 4,3 g/km fata de 2009).

Recordul a fost confirmat de JATO Dynamics, lider mondial în servicii de consultanta si cercetare pentru domeniul auto.

Astfel, nu mai putin de trei modele Fiat se afla pe primele pozitii: Fiat 500 este pe primul loc cu o valoare exceptionala de 116,0 g/km CO² (cu 3.9 g/km mai putin fata de 2009), pe locul doi Fiat Panda (118.9 g/km) si Fiat Punto (123,5 g/km) pe locul patru.

Si în ierarhia grupurilor, Fiat Group Automobiles ocupa primul loc în ceea ce priveste emisiile de CO² (126.2 g/km), la mare distanta de Toyota (130.0 g/km), PSA (132.8 g/km), Renault (136.7 g/km) si Hyundai (138.3 g/km). Este, de altfel, singurul grup auto care se afla deja sub valoarea medie Europeana de 130 g/km, stabilita pentru 2015. Printre altele, este bine sa reamintim ca aproape 60% din vehiculele noi din Europa se afla acum la un nivel al emisiilor de CO² egal cu sau mai mic de 140 g/km, nivel care corespunde unei reduceri cu 6,7% fata de 2009. Aceasta înseamna ca a crescut cu 5% cota de piata a masinilor cu emisii reduse (emisii de CO² sub 120g/km).

Inovatiile tehnologice recente ce au contribuit la acest rezultat sunt: – motorul Twin Air in doi cilindri (85 CP) care si-a facut debutul pe Fiat 500 sedan si cabrio. Fiat 500 TwinAir este echipat cu un motor turbo benzina cu cel mai redus nivel de emisii din lume: 92g/km cu cutia de viteze robotizata Dualogic si 95 g/km cu cutia de viteze manuala. În acest mod, în ciuda dimensiunilor sale reduse (875cmc), noul motor asigura performante excelente si reduceri semnificative la consumul de combustibil – tehnologia MultiAir pentru motoarele pe benzina: prin implementarea unui nou sistem de control cu valva electro-hidraulica combustia este mentinuta permanent la un nivel optim, emisiile de CO² se reduc cu 25% iar puterea creste cu 10%. – cea mai noua tehnologie este implementata si la motoarele diesel unde avem deja a doua generatie de motoare 1.3 Multijet cu o putere de 95 CP. Cu 8 injectii pe ciclul motor, 1.3 Multijet II îmbunatateste cuplul cu circa 25% si reduce emisiile cu 6%. O contributie semnificativa pentru obtinerea acestui rezultat, certificat de JATO, se datoreaza dezvoltarii fara precedent a utilizarii metanului, cel mai ecologic si mai ieftin combustibil disponibil astazi pe piata. Urmare a unei decizii luate în urma cu zece ani, Fiat este astazi liderul incontestabil al sistemelor industriale de alimentare cu gaz (OEM), asa cum o demonstreaza cele aproape 400.000 de unitati din gama Natural Power vândute pâna în prezent.

Mai mult decat atat, Fiat dispune si de alte solutii eco-tehnice care nu sunt legate strict de constructia motoarelor, cum ar fi sistemul Start&Stop introdus deja pe majoritatea modelelor din gama Euro5. Acest sistem opreste temporar motorul cand acesta merge in gol si masina stationeaza si îl reporneste atunci când se apasa pedala de acceleratie. Se realizeaza astfel o economie de circa 12% la consumul de combustibil în ciclul urban.

Cea de-a doua abordare a strategiei Fiat de protectie a mediului se refera la cresterea gradului de constientizare a automobilistilor fata de utilizarea responsabila si eco-compatibila a masinilor lor. Aceste principii sunt implementate în eco:Drive, un soft care analizeaza comportamentul la volan si îi ajuta pe automobilisti sa optimizeze consumurile si emisiile prin conectarea la portul USB al sistemului Blue&Me. eco:Drive este primul si singurul sistem capabil sa ofere soferilor date despe calatorie si sfaturi bazate pe stilurile lor de conducere.

De la lansarea sa in octombrie 2008, aplicatia a fost descarcata (gratuit de la www.fiat.com/ecodrive ) de aproximativ 140.000 ori si este utilizata în mod curent de circa 50.000 automobilisti. Acesta este un succes remarcabil în termeni de popularitate si deasupra oricaror succese pentru protectia mediului, considerând ca cei din comunitatea eco:Ville au “salvat” aproape 3.000 de tone de CO2 care ar fi poluat atmosfera.

Da mai departe